Saxenda kopen zonder recept ✔️ Online

0 Comments

Saxenda

 •   Koop uw medicijnen online
 •   Een medisch voorschrift laten valideren door artsen
 •   Laat het binnen 24 uur bij u thuis bezorgen

Wat is Saxenda?

Wilt u Saxenda kopen zonder recept in België? Saxenda is een injecteerbaar product voor gewichtsverlies. Het bevat het geneesmiddel liraglutide. In combinatie met een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging, kan het je helpen om overtollig gewicht te verliezen. Novo Nordisk is eigenaar van het geregistreerde handelsmerk voor de Saxenda pen.

Mensen met een body mass index (BMI) groter dan of gelijk aan 30 kunnen een recept voor deze medicatie krijgen. Het is ook nuttig voor mensen met een BMI hoger dan 27 die gediagnosticeerd zijn met gezondheidsproblemen veroorzaakt door hun gewicht. Hier zijn een paar voorbeelden:

 • Type 2 diabetes en pre-diabetes
 • Hoge bloeddruk of hypertensie
 • Slecht lipidenprofiel
 • Slaapapneu door uitputting

Hoe werkt Saxenda?

Het belangrijkste bestanddeel van Saxenda is liraglutide. Het hormoon glucagon-like peptide-1 (GLP-1) lijkt structureel op liraglutide. Dit hormoon wordt door de darmen uitgescheiden na een maaltijd, werkt als een hongerregulator.

Door de gelijkenis met GLP-1 regelt Saxenda het hongergevoel en de verzadiging. Hierdoor kunt u minder eten en gewicht verliezen. Saxenda kan effectiever zijn als u probeert minder calorieën te consumeren.

Wat gebeurt er als u Saxenda injecteert?

Saxenda werkt door het manipuleren van de hormonen glucagon en glucagon-like peptide-1 (GLP-1), die beide een rol spelen bij verzadiging en honger. Wanneer Saxenda wordt geïnjecteerd, activeert het de afgifte van GLP-1 in de dunne darm, wat resulteert in verzadiging en een vermindering van het calorieverbruik.

Daarnaast kan het de glucosespiegel verlagen en de spijsvertering belemmeren door binding aan receptoren in de alvleesklier en de hersenen. Saxenda kan, wanneer het regelmatig en volgens voorschrift wordt gebruikt, een dramatisch langetermijneffect hebben op de body mass index.

Hoe lang is een behandeling met Saxenda nodig?

De duur van de behandeling met Saxenda hangt van veel aspecten af, zoals uw motivatie om af te vallen en de manier waarop uw lichaam op het medicijn reageert. De meeste mensen hebben drie doses nodig over een periode van 28 dagen.

Als Saxenda online kopen in België echter effectief blijkt te zijn, kunnen artsen je aanraden om het nog 2 maanden te blijven gebruiken, of zelfs 8 maanden. Stel dat u Saxenda al een paar weken of maanden zonder succes gebruikt. In dat geval moet u uw arts vragen welke andere opties er voor u zijn.

Werkt Saxenda?

Saxenda injecties zijn zeer effectief. Studies hebben aangetoond dat correcte toediening van het geneesmiddel op lange termijn het lichaamsvet vermindert en het energieniveau verhoogt.

Daarnaast stelt het medicijn mensen in staat om hun eetlust en trek beter te beheersen, wat betekent dat ze hun dieet minder vaak hoeven aan te passen.

Zoals met elk medicijn moeten patiënten echter hun arts raadplegen om de best mogelijke behandeling te bepalen en om mogelijke bijwerkingen in de gaten te houden.

Als ik een injectie met Saxenda krijg, hoe lang werkt dat dan?

De eerste dosis is minimaal en zal gedurende de eerste vijf weken worden verhoogd. De standaardaanbeveling is om te beginnen met 0,6 mg eenmaal daags gedurende ten minste een week.

Daarom is de duur van je injecties als volgt:

De eerste pen zal 17 dagen duren, de tweede 8,5 dagen, de derde 6,5 dagen enzovoort.

Is dit product geschikt voor mij?

Als je zonder succes hebt geprobeerd om af te vallen door te eten en te bewegen, kun je overwegen om Saxenda zonder recept in België te kopen.

Saxenda is niet geschikt voor alle patiënten. Saxenda is niet geschikt voor u als een van de volgende situaties van toepassing is:

 • U mag Saxenda in België niet kopen als u allergisch bent voor liraglutide of een van de andere bestanddelen.
 • U heeft al een gezin gesticht of bent van plan dit in de nabije toekomst te doen. Uw ongeboren kind kan nadelige gevolgen ondervinden van Saxenda.
 • U geeft borstvoeding

Dosis

De injecteerbare vorm van Saxenda is een pen. Saxenda wordt eenmaal daags onderhuids toegediend. Injecties worden meestal gegeven in de bovenarm, dij of buik.

Een eerste dosis van 0,6 mg wordt eenmaal daags intraveneus toegediend. Dit wordt normaal gesproken één keer per week gedaan totdat een dagelijkse dosis van 3,0 mg is bereikt. Hier is een voorbeeld van het schema:

 • De eerste week, eenmaal daags 0,6 mg in.
 • Tijdens de tweede week, eenmaal daags 1,2 mg in.
 • Tijdens de derde week, dagelijks 1,8 mg in.
 • Tijdens de vierde week, eenmaal daags 2,4 mg in.
 • Dosis van 3,0 mg eenmaal daags aangehouden tot week 5.

Om het risico op bijwerkingen van de maag zoals misselijkheid, braken en diarree te verminderen, wordt de dosis elke week verdubbeld.

Raadpleeg uw arts of apotheker als u merkt dat het verhogen van de dosis hinderlijke bijwerkingen veroorzaakt die twee weken of langer aanhouden.

Alternatieven

Een voedzaam dieet of maaltijdplan en meer lichaamsbeweging zijn de meest effectieve manieren om af te vallen. Deze strategie is de beste en veiligste manier om gewicht te verliezen.

Een andere injecteerbare pen die in Europa is goedgekeurd voor gewichtsvermindering is de Wegovy (binnenkort beschikbaar). Het wordt door hetzelfde bedrijf gemaakt als Saxenda en bevat vergelijkbare medicijnen. Het is perfect voor mensen die moeite hebben met dagelijkse injecties, omdat het maar één keer per week hoeft te worden geïnjecteerd, in plaats van elke dag.

Ozempic is een andere GLP-1 agonist die in Europa verkrijgbaar is. Hoewel dit geneesmiddel niet officieel is goedgekeurd voor gewichtsvermindering, staat het huisartsen vrij om het voor dit doel voor te schrijven. Dit kan echter de distributie van het geneesmiddel verstoren, wat negatieve gevolgen kan hebben voor mensen met diabetes. Het werkzame bestanddeel in Ozempic en Wegovy (Semaglutide) is hetzelfde.

Chirurgie om lichaamsvet te verminderen is een andere optie. Het wordt voorgeschreven aan patiënten met ernstig overgewicht. Je huisarts kan je het beste adviseren over de voordelen van deze optie.

Ongewenste effecten

De meest voorkomende bijwerkingen van Saxenda betreffen het spijsverteringsstelsel en bestaan uit misselijkheid, braken, diarree en constipatie. Deze verdwijnen na een paar dagen of weken.

De meest voorkomende bijwerkingen zijn

 • Zwakte of uitputting
 • Duizeligheid
 • Slapeloosheid
 • Symptomen op de injectieplaats zoals roodheid, zwelling en ongemak.

Hypoglykemie is ook een mogelijke complicatie. Mensen met diabetes type 2 hebben meer kans op deze bijwerking, hoewel het ook bij andere personen kan voorkomen.. Koud zweten, bleekheid, snelle pols, slaperigheid of zwakte, rusteloosheid of concentratieproblemen zijn allemaal aanwijzingen voor hypoglykemie.

Pancreatitis is een ongebruikelijke maar mogelijke bijwerking. Het kan fataal zijn. Andere symptomen zijn constante intense buikpijn, misselijkheid en braken. Stop met het online kopen van Saxenda in België en raadpleeg onmiddellijk een arts als u een van deze bijwerkingen ervaart.

Raadpleeg uw arts of apotheker als u bijwerkingen ervaart.

Waarschuwingen

Mogelijke interacties met geneesmiddelen

Geef op ons online formulier aan welke geneesmiddelen op recept en zonder recept u op dit moment gebruikt. Saxenda kan een wisselwerking hebben met een aantal andere geneesmiddelen, waaronder :

Warfarine en andere anticoagulantia worden gebruikt om het bloed dunner te maken.
Insuline en sulfonylureum zijn twee soorten antidiabetica.
Victoza en andere GLP-1 receptoragonisten.

Saxenda en andere medische problemen

Geef informatie over eventuele reeds bestaande medische aandoeningen in ons online formulier.

Waarschuwing: Saxenda mag niet worden gebruikt als u een van de volgende aandoeningen heeft.

 • Zwak hart
 • Ten minste 75 jaar oud
 • Ernstige nierziekte
 • Ernstig leverfalen
 • Pancreatitis

De veiligheid van Saxenda bij patiënten die lijden aan bovengenoemde ziekten is nog niet bekend bij de fabrikanten.

Gebruik Saxenda niet als bij u of een naast familielid ooit de diagnose MEN 2-ziekte of medullaire schildklierkanker is gesteld.

Wat is de prijs van Saxenda in België?

 • Voor 1 pen van Saxenda is de prijs: 150€
 • Voor 2 Saxenda pennen is de prijs: 250€
 • Voor 3 Saxenda pennen is de prijs : 350€
 • Voor 4 Saxenda pennen, is de prijs : 450€
 • Voor 5 Saxenda pennen is de prijs : 500€ ( U bespaart 200€ )

FAQ (VEELGESTELDE VRAGEN)

Kunt u mij vertellen hoeveel gewicht Saxenda helpt verliezen?

Volgens de makers van Saxenda resulteerde het medicijn bij 70% van de patiënten in een afname van het lichaamsgewicht van 5% of meer. Dit komt overeen met een gemiddeld gewichtsverlies van 5 kg. Je kunt meer te weten komen over online Saxenda kopen en de voordelen ervan door hun website te bezoeken.

Waar kan ik Saxenda kopen tegen de laagste prijs?

Wij controleren regelmatig de kosten van concurrerende leveranciers in Europa. Wij behoren regelmatig tot de bedrijven die Saxenda tegen de laagste prijzen aanbieden en zullen altijd ons best doen om de prijs van een concurrerende dienst te evenaren of te overtreffen.

Wat is de maximale duur van een behandeling met Saxenda?

Uw arts moet de verwachte duur van de behandeling regelmatig opnieuw beoordelen. Als u na 12 weken inname van 3,0 mg per dag niet ten minste 5% van uw lichaamsgewicht bent afgevallen, de behandeling stoppen.

Veroorzaakt stoppen met Saxenda gewichtstoename?

Stoppen met Saxenda kan leiden tot gewichtstoename.

Waar kan ik Saxenda verkrijgen?

U kunt erachter komen of u een goede kandidaat bent voor behandeling met Saxenda door het invullen van een online gewichtsverlies beoordeling.

Hoe wordt Saxenda geïnjecteerd?

Saxenda wordt toegediend door middel van een onderhuidse injectie (onder de huid). De injectie is het meest effectief in de frontale regio van de dij of taille. Vermijd injectie in aderen of spieren. Meer informatie over het injecteren van Saxenda vindt u in de bijsluiter.

Wat is de gemiddelde levensduur van een Saxenda pen?

De levensduur van een Saxenda pen is een vraag waarop het antwoord genuanceerd is en varieert naargelang de voortgang van de behandeling. De eerste pen gaat iets langer dan twee weken mee. Na het aanpassen van de dosis gaat een pen echter ongeveer 6 dagen mee.

Wanneer moet ik beginnen met het innemen van Saxenda?

De beste tijd om te beginnen met het innemen van Saxenda hangt af van uw levensstijl en medische voorgeschiedenis. Om het meeste uit Saxenda te halen, praat met uw arts over de beste tijd om te beginnen met het innemen van Saxenda.

Wat is verboden bij het innemen van Saxenda?

Onder Saxenda is het het beste om het volgende niet te doen:

 • Vanwege het verhoogde risico op bijwerkingen zoals hoofdpijn en misselijkheid wordt het nuttigen van alcohol afgeraden tijdens het gebruik van Saxenda.
 • Saxenda mag niet samen met andere geneesmiddelen worden gebruikt zonder eerst met uw arts te overleggen, omdat dit het risico op gevaarlijke interacties tussen geneesmiddelen verhoogt.
 • Saxenda gebruikers mogen hun dosering niet veranderen zonder overleg met hun arts, omdat dit onverwachte gevolgen kan hebben.

Is het veilig om Saxenda te gebruiken als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Saxenda Injectie mag niet worden gebruikt als u zwanger bent of borstvoeding geeft. De liraglutide in dit geneesmiddel kan nadelige effecten hebben op de ontwikkeling van de foetus en de zuigeling. Het is daarom essentieel om een arts of apotheker te raadplegen voordat u deze injecteerbare oplossing gebruikt.

Kan Saxenda met of zonder voedsel worden ingenomen?

Ja, Saxenda kan onafhankelijk van voedsel worden ingenomen. Het maakt niet uit of u het voor of na de maaltijd inneemt.

Kan ik plotseling stoppen met het innemen van Saxenda?

Vermijd abrupt stoppen met Saxenda om de kans op ontwenningsverschijnselen zo klein mogelijk te maken. De dosis kan echter na verloop van tijd worden verlaagd.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *